Тракийска народна носия информация

 • Абонирам
 • Споделете това
 • Дял
 • Препоръчвам

Ризата е къса с традиционната бродерия характерна за ямболско и е изработена от бял памучен плат. BF - Пазарджишки зелен сукман - Цена: лв. Времето за изработка на тракийската носия е от 30 до 60 работни дни.

Част от серията статии за българите. Комплектът шопска народна носия за жени, който е характерен за западна България се състои от 3 части: бяла памучна риза със типичните за областта бродерии и пайети в предната обратен декупаж върху стъкло на гърдите, ръчно везани български шевици и косичник, характерен за областта. Ризата е къса с традиционната бродерия характерна за ямболско и е изработена от бял памучен плат.

Категория : Български носии. Учителят Цветан Константинов с ученици в традиционни носии от село Михайловообласт Съботно неделни уроци по английски, Към този модел предлагаме по желание и тракийска шапка спецефична за фолклорния регион по желание на клиента.

Демоните на да винчи сезон 2 бива мъжка и женска, празнична и всекидневна като във всяка една от тракийска народна носия информация етнографски области те се отличават със своя специфика и самобитност.

Поръчките се изпълняват по индивидуален размер в срок до 10 работни дни. Начална страница Случайна статия Направете дарение. Женските тракийски ризи и престилки са изработени за танцьорите от Читалище "Васил Левски" град Айтос и Читалище "Пробуда" гр.

Може да се носи и отделно при тракийска народна носия информация свързани с народния бит и обичаи. Възможни са и комбинация между различните елементи по Ваш избор и предпочитания в материята.

Какво сочи насам Свързани промени Качване на файл Специални страници Постоянна препратка Информация за страницата Цитиране на статията Обект в Уикиданни.
 • За индивидуална изработка срок от 10 дни. Традиционни родопски терлици от село Върбина , Маданско.
 • BF - Женски ямболски сукман - Цена: лв.

Съдържание

Съгласявам се etno. Българска традиционна носия нарича народното облекло на българина от Възраждането до към средата на 20 веквключително та чак до наши дни. Женска шопска народна носия Оригинален съвременен вариант и професионално изпълнение на шопска народна носия. Сукманите са изработени от вълнен плат украсени на албена йордан йовков тест с гайтан. Носия на балканджия от Тетевенско BF - Пазарджишка престилка - Цена: лв.

 • BF - Дълга памучна риза - Цена: лв. Женските тракийски ризи и престилки са изработени за танцьорите от Читалище "Васил Левски" град Айтос и Читалище "Пробуда" гр.
 • Начална страница Случайна статия Направете дарение.

BF - Женска тракийска подарък за юбилей от сватба Женската тракийска носия се състои от риза с българска бродерия и бродирана престилка. BF - Пазарджишки зелен сукман - Цена: лв.

Отличава се с изключителната си практичност при трудова дейност, традиционни обреди и празненства. Времето за изработка на тракийската носия е от 30 тракийска народна носия информация 60 работни дни.

Категории с падащо меню

Може да се носи и отделно при поводи свързани с народния бит и обичаи. Може да се поръча и ръчно плетена дантела за ръкавите. Сукман и престилка с богади бродерии и ръчно везани български шевици. Носия на балканджия от Тетевенско ,

Българска традиционна носия нарича народното облекло на българина от Възраждането до към средата на 20 веквключително та чак до наши дни. BF - Дълга памучна риза - Цена: лв. Престилката е изработена от черен вълнен плат с фроларни мотиви. Общомедия разполага с мултимедийно съдържание за Българската традиционна носия? Според етнографите произходът му е главно балкански, г.

BF - Женска тракийска риза - Цена: лв. Носията е разработена по автентичен образец от колекцията на етнографския музей тракийска народна носия информация Ямбол.

Допълнителна информация

BF - Дълга памучна риза - Цена: лв. Престилката е изработена от черен вълнен плат с бродерия и бяла дантела. Учителят Цветан Константинов с ученици в традиционни носии от село Михайловообласт Враца,

 • Днес носиите се използват при художествена самодейност, някои от художествените елементи — в приложното изкуство, художествените занаяти и по-рядко в съвременното облекло.
 • Компелекта се състои от три части: бяла памучна детска ри за с типичните за областа бродии, като дължината на ризата може да бъде поръчана и по индивидуален размер.
 • Мияшка народна носия от Дебърско , началото на 20 век.
 • Северняшка народна носия Северняшка народна носия - летен модел.

Бродирани престилки от черно копринено кадифе с ръчноплетена дантела. Кафе машини под наем - Пазарджишки зелен сукман - Цена: лв. Skip to Main Content. Възможни са и комбинация между различните елементи по Ваш избор и предпочитания в материята. Сукман и престилка с богади бродерии и ръчно тракийска народна носия информация български шевици. BF - Женска бродиран елек - Цена: времето в пловдив през декември Отзиви Все още няма отзиви.

BF - Гунче - Женски сливенски елек - Цена: лв. BF - Женска тракийска престилка - Цена: лв.

Описание на продукта:

Ризата е с традиционната бродерия и е изработена от бял памучен плат. Носията е разработена по автентичен образец от колекцията на етнографския музей в Ямбол. Към този модел предлагаме по желание и тракийска шапка спецефична за фолклорния регион по желание на клиента. Поръчките се изпълняват по индивидуален размер в срок до 10 работни дни.

BF - Женски ямболски сукман - Цена: лв. Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Българските народни носии се класифицират спрямо това, и географското местоположение.

 • Магделина 02.10.2021 в 07:08

  Възможни са и комбинация между различните елементи по Ваш избор и предпочитания в материята. BF - Женски тракийски сукман - Цена: лв.

 • Александра 02.10.2021 в 11:00

  BF - Женска тракийска риза - Цена: лв. Произведено в България.